fbpx

Pers

Wij zijn nieuw(s)

Elk jaar verdampen er vele miljarden euro’s in de logistieke sector door inefficiëntie. Het is een noodzakelijk kwaad dat hoort bij de logistiek: het valt nou eenmaal niet altijd zo te plannen dat de capaciteit van een vrachtwagen altijd voor 100% wordt benut.

UTURN gelooft dat dit anders kan. Als vrachtwagens doorzichtig zouden zijn, zou je zien dat ongeveer één derde van alle laadruimte – van vrachtwagens op de weg – onbenut blijft. Al die lege ruimte kost de vervoerder geld. Ook de klant betaalt hier aan mee. En uiteindelijk de maatschappij. Het vrachtverkeer in Nederland zorgt voor een aanzienlijk aandeel van de totale CO2 uitstoot. Eén derde van de vrachtwagens die u in de file ziet, hoeft daar niet te staan.

Wat er zou gebeuren als de inefficiëntie in de logistieke sector ook maar met een klein deel teruggedrongen zou worden?

Perscontact

Pers kan momenteel uitsluitend contact opnemen met UTURN via info@uturn-now.com

We praten graag mee over thema’s als efficiëntie in de logistieke keten, milieuvraagstukken in deze sector, het toekomstperspectief van deze branche en ondernemerschap rond matching platforms.

OVER UTURN

UTURN is een 100% Nederlandse start-up, die is ontstaan uit het hart van de Nederlandse logistieke sector. Aan het hoofd van UTURN staat Timo Huges, oud topman van NS.

UTURN ziet het als haar missie om transportbehoefte van bedrijven op een slimme manier te matchen met de ‘beschikbare capaciteit’ van vervoerders, met als doel betere rendementen voor beide partijen en een positieve bijdrage aan de wereld om ons heen.

In deze missie zijn we niet alleen: gebruikers van het UTURN platform zijn belangrijke stakeholders van onze missie, en wij zouden nooit door onze start-up fase heen komen zonder de steun van tal van betrokkenen uit de logistieke branche en daarbuiten.

UTURN, moving goods like breathing air.