Achter de schermen: hoe jouw zending de perfecte match vind

Wanneer je een zending publiceert op het UTURN platform, vindt er achter de schermen een samenspel van algoritmes plaats. Onze algoritmes zijn ontworpen om het proces te stroomlijnen, je in contact te brengen met de beste vervoerders en uiteindelijk de logistieke wereld efficiënter te maken.

We duiken in de twee belangrijkste algoritmen, het Best Next Shipment-algoritme en het Matching-algoritme, die dit proces aandrijven.

Het werkpaard van UTURN

Het Matching Algoritme is het werkpaard van de UTURN toolkit. Het onderzoekt zorgvuldig de specifieke kenmerken van elke zending en zoekt naar vervoerders die daar het beste bij passen. Het houdt rekening met de voorkeuren van de verzender, zoals de richtprijs, en met eigenschappen van de vervoerder, zoals gebruikelijke routes en opties (bv. gen-set of side-loader). Het algoritme doet dit omdat het een machine based algoritme is, het leert van het platformgedrag van de vervoerder in het verleden. Het Matching Algoritme maakt relevante biedingen mogelijk, waardoor de ervaring voor zowel planners als vervoerders verbetert.

Lege ritten verminderen

Als een vervoerder onderweg is voor een zending op het platform weten wij waar de rit zal eindigen. Door gebruik te maken van deze waardevolle informatie komt het Best Next Shipment-algoritme in actie. Het stelt zendingen voor met ophaallocaties in de buurt van het eindpunt van de vervoerder. Deze ingenieuze aanpak elimineert onnodige lege ritten, waardoor het transport efficiënter wordt en jij als verzender minder kosten hebt. Bijvoorbeeld: wanneer een vervoerder richting Maasvlakte II rijdt, beveelt het algoritme zendingen aan die in die buurt beginnen. Deze intelligente matchmaking is niet alleen in het voordeel van vervoerders, maar optimaliseert ook het logistieke ecosysteem.

De perfecte collega’s

Deze twee algoritmes werken altijd in harmonie en vullen elkaar naadloos aan. Een derde overkoepelend algoritme zorgt voor hun samenwerking, zodat het de beste aspecten van beiden gebruikt om de ideale match voor vervoerder en verlader te maken.

De algoritmen van UTURN zijn ontworpen om de logistiek slimmer, efficiënter en uiteindelijk ook kostenbesparender te maken. En, onze algoritmen zijn nog maar het begin! Neem contact met ons op om te ontdekken hoe onze technologie jouw logistiek slimmer en efficiënter maakt.

Related Posts