UTURN’er Paul Hugenholtz genomineerd voor Jong Haventalent 2023

We zijn als UTURN trots om te mogen meedelen dat onze college Paul Hugenholtz is genomineerd voor Jong Haven Talent 2023. Als Jong Haventalent wil Paul jongeren te laten zien dat de Rotterdamse haven hét Silicon Valley van de logistiek is. We spraken Paul en vroegen hem naar zijn ambitie en visie op de Rotterdamse haven.

Paul is anderhalf jaar geleden fulltime bij UTURN begonnen als Sales Executive, daarvoor heeft hij al eerder bij UTURN stage gelopen en werkte hij er parttime als bijbaan. Vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam was hij dagelijks bezig met het aansluiten van verladers en containervervoerders op het UTURN platform.

Rotterdam hét Silicon Valley van Rotterdam

“Ik wil jongeren gaan laten zien dat de Rotterdamse haven veel meer is dan alleen ladingen sjorren of boten binnen halen. We hebben in Rotterdam meer dan 1600 start- en scale-ups, waarvan een groot deel technologische, die staan te springen om jong talent binnen te halen”, legt Paul uit. Dat technologie in de haven steeds belangrijker aan het worden is weet Paul als geen ander. “Data en digitalisatie speelt nu al een hele belangrijke rol in de Rotterdamse haven, wat wordt door veel jongeren nog weleens vergeten. Wat zonde is natuurlijk want we lopen in Rotterdam op technologisch gebied echt voor op veel andere havens, maar dat moeten we wel zo zien te houden.”

Bekijk de promotiefilm van Paul.

Data en digitalisatie voor een duurzamere sector

Met data en digitalisatie is Paul bij UTURN dagelijks bezig en ziet de voordelen daarvan in de praktijk. “Dagelijks spreek ik meerdere verladers die gebruik maken van het UTURN platform. We brengen door inzet van data en digitalisatie niet alleen de vraag en aanbod van containervervoer samen, het gaat veel verder dan dat. Doordat verladers via het platform in contact komen met andere vervoerders, dan met wie ze normaal samenwerken, worden er ook veel minder lege kilometers gereden. Met het oog op de plannen die er liggen omtrent reductie van Co2 uitstoot voor de sector is het platform natuurlijk niet alleen de juiste keuze om als verlader je capaciteitsprobleem op te lossen, maar het draagt ook bij aan een duurzamere sector.”

Stemmen op Paul voor Jong Haven talent 2023

Ieder jaar gaat de Jong Havenvereniging op zoek naar een nieuw Jong Haventalent die in het opkomende jaar ambassadeur van de Rotterdamse haven en stad gaat worden. Wil je stemmen op Paul? Dat kan via deze link. Op 21 december, tijdens de Dag van de Haven, wordt bekend gemaakt wie zich Jong Haventalent van 2023 mag noemen.

Related Posts