Vlaams Havendebat header

Vlaams Havendebat 2022

Op 13 december vindt in Bluepoint Antwerpen het Vlaamse Havendebat plaats. Het Vlaams Havendebat wordt georganiseerd door Flows/Promedia. De organisatie gaat samen met bekende namen uit de havenwereld een blik werpen op de situatie van vandaag en de perspectieven van morgen. Ook UTURN is vertegenwoordigd, tijdens de paneldiscussie zal Daan Meboer, CEO van UTURN, plaatsnemen en zijn visie geven over de stelling “Digitalisering:  Willen maar niet kunnen? Of kunnen maar niet willen?”

We leven momenteel in een tijd waarin conflicten en negatieve marktomstandigheden zich in rap tempo opvolgen. Denk hierbij aan de pandemie, het conflict in Oekraïne, inflatie en bevoorradingszekerheid. Omstandigheden die zorgen voor grote mate van onzekerheid en het lastig maken plannen voor langer termijn te maken.  Fernand Huts stelde al in een recent interview dat we in onze sector maar een paar maanden vooruit kunnen denken, dit terwijl een langetermijnstrategie meer dan nodig is, zoals bij het aanleggen van infrastructuren. Tijdens het Vlaams Havendebat wordt er geprobeerd het overzicht terug te krijgen en tijd te nemen voor reflectie. Uitdagingen worden benoemd en er zullen betrouwbare antwoorden en vernieuwende inzichten worden gegeven.

Programma Vlaams Havendebat

14:00 – 14:45 Debatronde 1; Digitalisering
14:00 – 14:15 Opening en Keynote 
14:15 – 14:45 Paneldiscussie met o.a. Bernard Moyson (Voorzitter Aflaport Voka) en Daan Meboer (CEO UTURN)
14:45 – 15:30 Debatronde 2; Goederenstromen
14:45 – 15:00 Analyse door Professor Theo Notteboom
15:00 – 15:30 Paneldiscussie met o.a. Jo van Moer (CEO Van Moer Logistics) en Fabian Leroy (Vice President Katoen Natie Group)
15:30 – 16:15 Netwerkpauze

16:15- 17:15 Debatronde 3; Vlaamse havenkaart
16:15 – 16:30 Keynote Jan Blomme
16:30 – 16:45 Dubbelgesprek 
16:45 – 17:00 Dubbelgesprek 
17:00 – 17:15 Analyse en conclusies 
17:15 – 20:00 Receptie en walking dinner

Praktische informatie
Locatie: Blue Point, Filip Williotstraat 9,  2600 Antwerpen
Datum: Dinsdag 13 december
Tijd: 13:00 – 20:00 uur

Digitalisatieslag versimpelen

In de uitdagende omstandigheden waar we mee te maken hebben moeten bedrijven ook nog eens een digitalisatieslag maken. Veel bedrijven zien digitalisatie als een must en als een last. Grote projecten die uitlopen en ver over het budget gaan. Of het nu via de watervalmethode gaat of via SCRUM en korte opleveringen van sprints. Voor de gemiddelde verlader en vervoerder een regelrecht hoofdpijndossier, waardoor de broodnodige digitalisatieslag nog langer wordt uitgesteld.

 UTURN laat deze ondernemers graag zien dat het ook anders kan. Geen ontwikkelingskosten, geen aansluitkosten maar gelijk samenwerken met duizenden vervoerders en honderden verladers door heel Europa. Door het platform zijn verladers in staat realtime-inzicht te hebben in ETA’s, waar hun containerlading zich bevindt en wie deze gaat vervoeren. Verladers kunnen samenwerken met eigen huis vervoerders via MyCarrier, maar hebben ook direct toegang tot meer dan 2500 aangesloten vervoerders.  Verladers betalen een kleine vergoeding per succesvol afgerond containertransport en voor vervoerders is UTURN gratis.

MyCarrier_monitor

Meer informatie

Wil je meer informatie over hoe je stap voor stap kan gaan digitaliseren? Neem contact met ons op en we helpen je verder. 

Related Posts