Container Trends 2022

Container Trends 2022

Op 17 november wordt in Antwerpen de eerste editie gehouden van het Container Trends 2022, georganiseerd door het logistieke vakblad van België, Flows. UTURN is eventpartner van Container Trends en gaat samen met Flows laten zien dat de zoektocht naar extra capaciteit voor containervervoer niet zo complex hoeft te zijn als dat het op het eerste gezicht lijkt. Gedurende het evenement staan kennisdeling en dialoog voorop.

Container sector op zijn kop

 De containersector is sinds het begin van 2021 onderhevig aan een turbulente tijd. Wereldwijde lockdowns zorgde voor verstoorde supply chains waardoor er grote logistieke uitdagingen ontstonden. Na een kleine kortstondige regulering zorgde het Oekraïne conflict wederom voor nieuwe uitdagingen rondom goederenstromen. Stefan Verberckmoes maakte een gedegen analyse van de effecten en welke gevolgen ze hebben (gehad) op het Antwerpse containerlandschap. Tijdens Container Trends zal hij zonder een blad voor de mond te nemen de oorzaken belichten voor de problemen die zich voor doen.

Tijdens het congres zal er niet alleen gekeken worden naar het verleden. Ook word er samen met de sector gekeken, waaronder met rederijen, terminals, de binnenvaart en container carriers, naar hoe de sector naar 2023 kijkt. Wat worden de uitdagingen en hoe kunnen we hier als sector zo goed mogelijk op voorbereid zijn.

Extra containercapaciteit in Antwerpen

Filip Boelaert zal tijdens Container Trends de stand van zaken geven rondom het ECA Project; Extra Container Capaciteit Antwerpen. Dit project is mede gefinancierd door de Europese Unie en is ervoor de verwachte groei van containervervoer op te kunnen vangen. Bij de groei van containervervoer in de Antwerpse haven kommen verschillende uitdagingen kijken. 

 

Oplossing container voor container capaciteit

Eén van die uitdagingen is het vinden van de juiste vervoerders voor containervervoer over de weg. Ondanks het samenwerken met vaste vervoerders komt het regelmatig voor dat verladers toch met containers “blijven zitten”, die niet of heel moeilijk weggereden kunnen worden. UTURN zorgt ervoor dat verladers altijd beschikken over de juiste containercapaciteit. Het platform brengt vraag en aanbod naar vervoer van containertransport samen.

Registreren Container Trends 2022 met 25% UTURN korting

Deelname aan Container Trends 2022 kost € 265* voor Flows abonnees, niet abonnees betalen € 365** en ontvangen een gratis proefabonnement van 3 maanden op Flows. Omdat UTURN eventpartner is mogen wij onze relaties een kortingscode aanbieden. Geef bij het registreren de kortingscode “UTURN25” door en ontvang 25% korting op het congresticket.

* Exclusief BTW
** Bij het niet tijdig opzeggen van het abonnement voor vervaldatum van de 3 maanden wordt het abonnement omgezet naar een bedrijfsabonnement

Related Posts