Interview

In gesprek met ...

Tom van den Plas

Tom van der Plas
Operational Key Account Manager OKAM – Keuhne + Nagel

kuehne-nagel-logo
Klant:

Keuhne + Nagel

Website:

kuehne-nagel.com

Aangesloten

2022

Category:

Transportation

Kuehne & Nagel is een grote naam in transportland! Wat voor soort activiteiten doen jullie vanuit het kantoor in Antwerpen allemaal?

Alles wat zeevracht gebonden is zowel import als export, voornamelijk in containers.

Jullie werken al enige tijd met UTURN en de laatste maanden zijn jullie op het platform de volumes flink aan het opvoeren. Hoe komt dat?

Uturn is vooral een timesaver doordat je op een eenvoudige manier met heel véél transporteurs in contact komt, zonder ze één voor één te moeten contacteren om te checken of ze capaciteit hebben voor je transport vereisten.

Je hebt weleens gezegd dat jullie UTURN zien als een transportdesk, kun je dat uitleggen?

Zeker. Zoals gezegd hebben ook andere afdelingen binnen Keuhne + Nagel Antwerpen de weg naar UTURN gevonden, en zijn ze verrast over het verloop van een opdracht. Mits voldoende tijd, kun je bijna blindelings je opdrachten op het platform zetten en zekerheid hebben dat een transporteur deze kan uitvoeren, en mocht de prijs niet haalbaar zijn, dan krijg je daar onmiddellijk een melding van. Container en seal nrs staan na het uithalen netjes ingevuld, dus alle info op één plek.

Je kan bijna blindelings je opdrachten op het platform zetten en zekerheid hebben dat een transporteur deze kan uitvoeren

We leven in een uitdagende tijd. Denk bijvoorbeeld aar aan de stijgende brandstofkosten, corona en een tekort aan wielen. Zijn dit voor jullie ook redenen om de volumes op te voeren of hebben jullie nog andere uitgangspunten?

Het is voornamelijk het gebrek aan wielen waar we mee te maken hebben wat UTURN juist zo aantrekkelijk maakt. Je hebt op een eenvoudige manier toegang tot heel veel capaciteit. Zelf hebben we een tiental vaste transporteurs waar we mee samenwerken, maar als die vol zitten verlies je tijd met het rondbellen en zoeken naar andere opties. Met dit platform is dat anders. 

Voor bepaalde opdrachten zoekt UTURN van te voren al geschikte vervoerders voor jullie. Helpt het dat je van te voren weet met wie je gaat samenwerken?

Zeker in het geval er specifieke transport vereisten zijn, zoals het laden in een bos, kan dit alleen maar een voordeel zijn.  De service die jullie ons geven is top.

Wat zijn specifieke factoren waardoor jullie meer met UTURN zijn gaan werken?

Capaciteit, zichtbaarheid, flexibiliteit en correctheid in facturatie. Het is fijn dat alles op 1 plek staat en dat we zelf kunnen bepalen met wie we samenwerken. 

Zou je UTURN binnen Keuhne + Nagel wereldwijd adviseren?

Heb ik intussen reeds gedaan. Er kwam een vraag van onze Duitse collega’s die hiermee ook wel aan de slag willen, alleen moesten ze nog uitzoeken hoe dit volgens onze interne policies en regels kon ingepast worden.