Klantcase

Stroomlijnen van Logistiek met UTURN: Een Game-Changer voor Baosen Suntop.

Baosen Suntop biedt een breed scala aan logistieke diensten, waaronder lucht-, zee-, weg- en spoorvervoer, naast opslag en douaneafhandeling in Europa en Azië. Phoebe, de Operations Manager bij Baosen Suntop, leidt de activiteiten om hun omvangrijke containerbewegingen te beheren. De samenwerking met UTURN heeft een revolutie teweeggebracht in hun logistieke activiteiten met innovatieve oplossingen die zowel de efficiëntie als de kosteneffectiviteit verbeteren.

Klant

Baosen Suntop Europe

Website

baosensuntop.eu

Aangesloten

2023

Categorie

Forwarder

Haven van Hong Kong
01. Onbetrouwbare vervoerders

Baosen Suntop, dat 30-40% van zijn activiteiten via containers uitvoert, was voortdurend op zoek naar betrouwbare en kosteneffectieve oplossingen voor vrachtbeheer. Voordat ze met UTURN in zee gingen, werden ze geconfronteerd met talloze uitdagingen als gevolg van onbetrouwbare vervoerders en ondoorzichtige prijzen, wat leidde tot aanzienlijke logistieke inefficiënties.

02. Hoe Phoebe UTURN ontdekte

De kennismaking met UTURN kwam via een collega, die UTURN vond via Google. Phoebe vertelt over de introductie: “Ik leerde UTURN kennen via mijn collega, die UTURN tegenkwam via Google op zoek naar een platform met vervoerders. Het werd beschreven als een platform waar je snel een logistieke aanvraag kon publiceren en meerdere competitieve offertes kon ontvangen, wat precies leek wat we nodig hadden.”

03. De voordelen van UTURN

Het UTURN-platform had een grote impact op Baosen Suntop en bood verschillende voordelen die perfect aansloten bij hun logistieke behoeften:

Kosteneffectiviteit: Dankzij het concurrerende offerteproces van UTURN konden ze consistent lagere prijzen bedingen. Phoebe merkt op: “Het gebruik van UTURN heeft ons consequent in staat gesteld om prijzen te krijgen die onder onze oorspronkelijke schattingen liggen, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen voor ons.”

Zichtbaarheid en tracering: Het platform biedt rondom zichtbaarheid vanaf het moment dat de container wordt opgehaald tot aan de levering. Phoebe waardeert deze functie en zegt: “De zichtbaarheid en traceermogelijkheden zijn uitstekend. Het stelt ons in staat om elke stap in het traject van de container te volgen, wat erg waardevol voor ons is.”

Gebruiksgemak: De gebruiksvriendelijke bediening en tools zoals de prijscalculator hebben het prijsbepalingsproces gestroomlijnd. Phoebe voegt hieraan toe: “Vooral de prijscalculator is een hulpmiddel dat ons enorm heeft geholpen om onze activiteiten te vereenvoudigen en te versnellen.”

Betrouwbaar: Ondanks de aanvankelijke bugs hebben de klantondersteuning en de voortdurende verbeteringen aan het platform voor een positieve gebruikerservaring gezorgd. “Alle problemen die we tegenkwamen werden snel opgelost door de klantenservice, waardoor onze algehele ervaring met het platform verbeterde.”

04. Uitdagingen overwinnen en vooruitkijken

“De aanpassing aan het platform van UTURN vereiste in eerste instantie wat fine-tuning op het gebied van planning en coördinatie. Deze uitdagingen werden echter snel aangepakt, waardoor we optimaal konden profiteren van de mogelijkheden van UTURN.”

“UTURN heeft een grote rol gespeeld bij het stroomlijnen van onze logistiek processen. Het is niet zomaar een platform, maar een centraal onderdeel van onze logistieke strategie voor de toekomst.”

Phoebe – Manager operations bij Baosen Suntop

Wilt u ook toegang tot de capaciteit van 1000 vervoerders en kosten besparen op uw containertransport?

Plan dan een demo via onderstaande knop