Klantcase

Broekman Logistics: "Minder bellen en mailen dankzij het Uturn-platform."

Sinds 2017 werken Broekman en UTURN succesvol samen en hebben dit verder kracht bijgezet in januari 2021 met een 3 jarige samenwerkingsovereenkomst. Belangrijkste winst is dat de nummer 15 in de laatste editie van Top 100 Logistiek Dienstverleners alle ‘milestones’ van een container vracht op de voet kan volgen. Ons proces wordt zo efficiënter, zodat we de beoogde groei aankunnen en onze tijd en aandacht juist aan onze klanten kunnen besteden.”

Klant:

Broekman Logistics

Website:

broekmanlogistics.com

Aangesloten

2020

Categorie:

Expediteur

01. Minder bellen en mailen dankzij het Uturn-platform

Kortgezegd komt het er op neer dat de orders die vanuit Cargowise One, het forwarding platform dat de logistiek dienstverlener gebruikt, via de app van UTURN terecht komen bij de chauffeurs. “Daarvoor hebben de chauffeurs een app op hun mobiele telefoon. Zodra zij gaan rijden met een container of die afkoppelen, kunnen zij statusupdates direct via de telefoon versturen en dat wordt ook gelijk teruggekoppeld in het dossier in ons forwarding systeem”, zegt Martien Stofberg, General Manager International Freight Forwarding bij Broekman Logistics.  We hoeven dus niet meer de hele dag te bellen of mailen om te vragen hoe ver iemand is en of een container al is afgekoppeld of gelost.

“Dankzij Uturn hoeven we niet meer de hele dag te bellen of mailen om te vragen hoe ver iemand is en of een container al is afgekoppeld of gelost.


Rik Pek – CEO Broekman Logistics

02. Communicatieproces stroomlijnen

Broekman Logistics maakt volgens Stofberg bij zijn container wegtransport bewust gebruik van een vaste pool van rond de twintig eigen rijders. “Voor die chauffeurs maken we ook zelf de planning. Dat geeft ons de nodige flexibiliteit bij het wegkrijgen van de juiste hoeveelheid containers. De communicatie binnen dat proces kan echter gestroomlijnd worden en daarom gebruikrn we Uturn. We gaan dit platform koppelen aan ons forwarding systeem, waarmee we de transportorders doorsturen naar onze chauffeurs.”

03. Efficiëntie toegenomen en kosten gereduceerd door UTURN

Stofberg verwacht wel dat het betalingsverkeer van de facturen vereenvoudigd wordt dankzij het platform. “Wij krijgen van UTURN een geconsolideerde factuur en UTURN  betaalt de transporteur automatisch uit waardoor het er voor ons uiteindelijk allemaal een eenvoudiger op wordt.”

Wil jij ook toegang hebben tot de capaciteit van zo’n 2000 vervoerders en kosten besparen op je containertrucking?

Neem contact op met Paul Hugenholtz

Telefoonnummer     +31 6 431 58 165
E-mailadres              p.hugenholtz@uturn-now.com