Klantcase

Samskip: focus op de beste service voor klanten.

Sinds 2017 werken Samskip en UTURN succesvol samen en hebben dit verder kracht bijgezet in januari 2021 met een 5 jarige samenwerkingsovereenkomst. Belangrijk voor Samskip is met het gebruik van UTURN de samenwerking met wegvervoerders te optimaliseren in Europa.. Door o.a interne processen en informatie-uitwisseling van opdrachten te digitaliseren en automatiseren, kan Samskip efficiënter met bestaande relaties werken en nieuwe relaties aan gaan.

Klant:

Samskip

Website:

 samskip.com

Aangesloten

2019

Category:

Expediteur

01. In de praktijk

Aad Vlasblom, Manager Inland Transportation bij Samskip, gebruikt UTURN voor een deel van de 2700 vrachten die per week onder zijn hoede vallen en het binnenland in moeten.   “De grootste uitdaging voor Samskip als de sector, is de transportcapaciteit aan de vervoerders kant.  Hierin komt UTURN uitstekend van pas, omdat je direct toegang hebt tot 2000 vervoerders binnen handbereik in binnen en buitenland

Daarnaast wil je altijd een flexibele schil nodig, zeker in deze uitdagende tijden. Daarnaast zit je met 100% vaste capaciteit altijd aan je piek zit.  UTURN is daarom voor ons een hele geschikte manier om onze inkoop af te vlakken over de gehele periode en indien nodig op het platform de benodigde extra vervoerscapaciteit in te kopen tegen een marktconforme prijs. Ook noemenswaardig is dat de verzamelfactuur die we ontvangen gemakkelijker werken is dan al die losse facturen. 

Met UTURN wordt de volgende stap gemaakt in het digitaliseren van samenwerking wat resulteert in een efficiëntere wijze van informatie-uitwisseling, meer inzichten en kostenreductie voor beide partijen. Daarnaast dragen we bij aan een duurzame manier werken met minder lege vrachtwagens en uitstoot.

“Met UTURN optimaliseren we onze interne processen en communicatie met leveranciers, en kunnen we ons focussen op het allerbelangrijkste: het leveren van de best mogelijke service aan onze klanten


Kari-Pekka Laaksonen – Group CEO Samskip.

02. Internationaal

Met dagelijkse transporten in Nederland, België, Noord-Frankrijk en Duitsland is UTURN al breed inzetbaar in West-Europa. Maar beide partijen hebben ambitieuze groeiplannen: “Wij volgen met onze internationale uitrol de vraag van onze partners, door samen met hen UTURN in nieuwe regio’s uit te rollen creëren we een win-win”, De volgende stap is dan ook om gezamenlijk in het Verenigd Koninkrijk te lanceren en ook andere Europese landen staan op de agenda.

03. Efficiëntie toegenomen en kosten gereduceerd door UTURN

De efficiente is enorm toegenomen! Voorheen waren ze veel tijd kwijt aan het contacteren van vervoerders, nu gebeurt dat in een oogwenk, ofwel met één klik op de knop. Ook vertelt  Aad dat het de kosten aanzienlijk reduceert bij Samskip, de capaciteit die ze nu extra inkopen is een stuk voordeliger dan wanneer de spotmarkt wordt opgegaan.

Wil jij ook kosten besparen op je containertrucking?

Neem contact op met Paul!

Telefoonnummer    +31 6 43 15 81 65