Klantcase

MP Logistik: "Met UTURN beantwoorden we transportaanvragen binnen no-time!"

MP Logistik GmbH is een traditioneel transportbedrijf. Het opereert dichtbij de Nederlandse grens en bedient klanten in zowel de westelijke als de noordelijke havens van Europa. Het bedrijf was één van de eersten die gebruik maakte van de UTURN Price Calculator.
We vroegen Aron Hosenberg (Seafreight Operations bij MP Logistik GmbH) naar zijn ervaringen. 

Snel en voor een goede marktprijs

Aron: “We gebruiken de Price Calculator al vanaf het begin af aan erg intensief. Het stelt ons in staat om transportaanvragen van onze klanten zeer snel te beantwoorden. We maken offertes zonder dat we eerst moeten zoeken naar vervoerders, hen benaderen en op antwoord moeten wachten. Met de Price Calculator is het allemaal slechts één klik verwijderd.”

“Onze ervaring is dat het de marktprijs voor containertransport heel goed weergeeft en daarom uitstekend werkt voor de calculatie. Daarom hebben we  ook besloten om door te gaan met de betaalde versie.”

Altijd een geschikte vervoerder

Over zijn ervaring met het UTURN platform zegt Aron: “Op een enkele uitzondering na vinden we altijd een geschikte vervoerder die het transport vervolgens ook kan uitvoeren tegen het berekende tarief. Vooral voor transporten die normaal gesproken niet tot ons dagelijkse rijgebied behoren, is het UTURN platform een grote stap vooruit.”

Een einde aan de zoektocht naar vervoerders

Aron geeft ons een voorbeeld: “We zijn gevestigd in Rheine, dichtbij de Nederlandse grens. Een klant belt en wil bijvoorbeeld containervervoer in Zuid-Duitsland of in andere Europese landen. Geen probleem voor ons: voer het in de Price Calculator in, maak een offerte en plaats deze vervolgens, als de klant akkoord is, op UTURN. In zeer korte tijd heb je een opdracht binnengehaald waarvoor je voorheen het vervelende proces van het zoeken naar vervoerders helemaal moest doorlopen.”