Samskip zet UTURN in als volgende stap in hun digitalisering van container transport

Rotterdam, 27 januari 2021

Short-sea rederij Samskip en Transport Management Platform UTURN hebben een samenwerkingsovereenkomst voor 5 jaar getekend. Het inzetten van het platform heeft als doel de samenwerking met hun wegvervoerders te optimaliseren. Door interne processen en informatie-uitwisseling van opdrachten te digitaliseren en automatiseren, kan Samskip efficiënter met bestaande relaties werken en nieuwe relaties aan gaan.

Optimalisatie van interne en externe processen

Een grote behoefte voor Samskip was om manuele en tijdrovende handelingen te reduceren in de samenwerking met haar vervoerders. Met UTURN wordt de volgende stap gemaakt in het digitaliseren van deze samenwerking wat resulteert in een efficiëntere wijze van informatie-uitwisseling, meer inzichten en kostenreductie voor beide partijen.

“With UTURN we optimize our internal processes and communication with suppliers, and can focus on the most important matter: providing the best possible service to our customer”, Kari-Pekka Laaksonen – Group CEO Samskip.

Op deze manier zal Samskip de samenwerking met haar bestaande vervoerders de komende 5 jaar gaan optimaliseren. Daarnaast wordt UTURN ingezet om nieuwe relaties aan te gaan en meer inzicht in de markt te verkrijgen. Hiervoor krijgt Samskip toegang tot de transportcapaciteit van ruim 1500 gekwalificeerde vervoerders op het platform in binnen en buitenland.  Op deze manier vindt Samskip de perfecte balans tussen vaste en flexibele capaciteit.

Gezamenlijke internationale expansie  

Met dagelijkse transporten in Nederland, België, Noord-Frankrijk en Duitsland is UTURN al breed inzetbaar in West-Europa. Maar beide partijen hebben ambitieuze groeiplannen: “Wij volgen met onze internationale uitrol de vraag van onze partners, door samen met hen UTURN in nieuwe regio’s uit te rollen creëren we een win-win”, Daan Meboer – CEO UTURN. De volgende stap is dan ook om gezamenlijk in het Verenigd Koninkrijk te lanceren en ook andere Europese landen staan op de agenda.

Achtergrond Samskip en UTURN  

Samskip is een short-sea rederij met kantoren in 35 landen en 1.700 medewerkers verspreid over de wereld en een jaarlijkse omzet van zo’n 677 miljoen. Opgericht in 1990, biedt Samskip transport en aanverwante diensten over land, zee, spoor en de lucht wereldwijd, waarbij ze zich richten op kostenefficiënte, betrouwbare en milieuvriendelijke oplossingen.

UTURN is in 2017 opgericht als Transport Management Platform voor en door de logistieke sector met als doel het efficiënter maken van containertransport. Sinds de lancering is UTURN snel gegroeid en inmiddels zijn er meer dan 320 internationale opdrachtgevers aangesloten. Vorig jaar is er een investering van €2M opgehaald voor verdere versnelling van de (internationale) groei.

Pers contact

Niels Duijvestijn (CCO) | n.duijvestijn@uturn-now.com | +316 174 728 62
Patrick Bonemeijer (Marketing & Communicatie) | p.bonemeijer@uturn-now.com | +316 185 231 05

Related Posts