Broekman Logistics en UTURN zetten de volgende stap in het efficiënter maken van container transport

Rotterdam, 20 november 2020

Logistieke dienstverlener Broekman Logistics en Transport Management Platform UTURN hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst voor 2 jaar getekend. Doel van de samenwerking is de relatie van Broekman met vervoerders te optimaliseren en uit te breiden en (interne) processen en informatie uitwisseling te automatiseren en digitaliseren. De systeemintegratie en implementatie bevinden zich in de afrondende fase.

Samenwerking met eigen relaties en de markt

Broekman zet het UTURN-platform in voor hun spot alsook reguliere business om voor beide stromen kostenreductie en efficiëntieverhoging te realiseren. Via UTURN kunnen transporten voor één of meerdere eigen vervoerders gepubliceerd worden. Zo digitaliseer je het proces met huidige relaties van order tot betaling met grote voordelen voor beide partijen.

“Wij willen met UTURN de samenwerking met onze huidige en nieuwe vervoerders optimaliseren en zo interne processen efficiënter inrichten om onze ambitieuze groei waar te maken”, Nadine Woord – Operational Manager Export Broekman Logistics

Daarnaast heeft Broekman toegang tot 1500 gekwalificeerde vervoerders om zo voor iedere transportvraag garantie van capaciteit te hebben. Met de simpele integratie tool van UTURN wordt het gehele proces geïntegreerd in het eigen systeem van Broekman. Zo zorgt het voor een geautomatiseerde digitale informatie-uitwisseling met alle leveranciers en voor alle type transporten voor een significante reductie van werklast.

Ontwikkeling voor de toekomst

Beide partijen hebben ambitieuze groei plannen waar de integratie met UTURN een belangrijke facilitator voor zal zijn. “Met UTURN realiseert Broekman no-touch transporten van order tot betaling en kan daardoor focussen op wat echt belangrijk is, de klant”,  Daan Meboer – CEO UTURN. UTURN rolt het platform verder internationaal uit gezamenlijk met hun klanten; de  vervoerders en opdrachtgevers. Met dagelijkse transporten in de driehoek Rotterdam-Antwerpen-Duisburg en lancering in Hamburg en UK op de planning, biedt UTURN een Europees brede oplossing voor container transport.

Achtergrond Broekman Logistics en UTURN

Broekman Logistics is een full-service logistiek dienstverlener met kantoren in 6 landen en 1.000 medewerkers. Opgericht in 1960, streeft Broekman ernaar om als volledige logistieke partner te acteren voor hun klanten met een wereldwijd bereik door middel van een persoonlijke benadering duurzaam waarde toe te voegen.

UTURN is in 2017 opgericht als Transport Management Platform voor en door de logistieke sector met als doel het efficiënter maken van container transport. Sinds de lancering is UTURN snel gegroeid en inmiddels meer dan 250 globale opdrachtgevers aangesloten. Eerder dit jaar is er een investering van €2M opgehaald voor verdere versnelling van de (internationale) groei.

Pers contact:

Niels Duijvestijn (CCO) | n.duijvestijn@uturn-now.com | +316 174 728 62
Patrick Bonemeijer (Marketing & communicatie) |
p.bonemeijer@uturn-now.com | +316 348 397 45

Related Posts