UTURN en T-Mining maken veilige container vrijgaves toegankelijk voor alle transporteurs

UTURN – een platform voor de matching van transportopdrachten – en T-Mining – het bedrijf achter de Secure Container Release oplossing – kondigen vandaag aan dat beide oplossingen werden gekoppeld. Op die manier kunnen klanten en transporteurs, die van het UTURN matching-platform gebruik maken, de bijhorende pick-up rechten voor containers veilig en geautomatiseerd doorgeven. Beide bedrijven zetten zo een nieuwe belangrijke stap in de beveiliging van de import-keten in de Belgische en Nederlands zeehavens.

Begin 2020 startte T-Mining met de uitrol van haar Secure Container Release (SCR) oplossing in de Haven van Antwerpen. Via deze oplossing geven rederijen import containers op een veilige en digitale manier vrij aan hun klanten. De oplossing kadert in de strijd tegen de fraude met PIN codes. Vandaag maken meer dan 1.200 bedrijven in meer dan 20 landen gebruik van SCR in zowel de haven van Antwerpen als Rotterdam.

Ook steeds meer grote en kleine transporteurs sluiten zich aan, aangezien ze een belangrijke schakel zijn in de veilige keten .Om SCR nog meer toegankelijk te maken voor transporteurs, ging T-Mining in zee met marktspecialist UTURN. Bedrijven die gebruik maken van UTURN, kunnen voortaan automatisch bij het toekennen van een transportopdracht de nodige digitale pick-up rechten voor het ophalen van de container doorgeven aan de transporteur. UTURN zorgt voor een totale ontzorging van de transporteur, en regelt alle technische aspecten, zodat de transporteur op een veilige en eenvoudige manier het pick-up recht kan gebruiken voor het ophalen van de container.

De koppeling met UTURN, past volledig in de strategie van T-Mining. Nico Wauters, CEO van T-Mining legt uit: “Vanaf het begin hebben we gekozen voor een gefaseerde uitrol, die iedereen toelaat om zich op eigen tempo aan te passen aan de nieuwe, veiligere manier van werken. De koppeling met UTURN maakt deze oplossing toegankelijker, en dat alles in één vertrouwde applicatie. De transporteurs vormen immers een belangrijke schakel om de hele keten te beveiligen. Op die manier wordt een heel laagdrempelige oplossing aangeboden, zowel in Antwerpen als in Rotterdam.”

Ook voor UTURN was de keuze om een koppeling tussen haar platform en Secure Container Release te voorzien een evidentie. CEO Daan Meboer geeft toelichting: “UTURN en T-Mining streven naar hetzelfde doel, een efficiënte en veilige manier van samenwerken, met beide hun eigen expertise. Door de koppeling tussen SCR en UTURN, maken we het voor verladers en vervoerders mogelijk om alle nodige gegevens met één klik veilig en snel uit te wisselen. Zo helpen wij samen de sector vooruit.”

Meer informatie via

www.securecontainerrelease.com
www.uturn-now.com

T-Mining - Blockchain Logistics

Related Posts