UTURN en HelloContainer werken samen aan een efficiëntere en duurzamere sector

HelloContainer, een innovatie scale-up uit Goes, maakt het boeken van zeevracht containers eenvoudiger, goedkoper en duurzamer. UTURN , een scale-up uit Rotterdam, focust zich op het containervervoer over de weg naar de havens in Europa. Beide scale-ups zijn in 2017 gestart en timmeren inmiddels serieus aan de weg. Een efficiëntere en daarmee duurzamere toekomst staat bij beide startups bovenaan het lijstje en zien kans om door praktisch samen te werken de mogelijkheid om een nog grotere impact te maken. CEO’s Kees en Daan vertellen waarom.

CEO Kees Koopman over HelloContainer

“De Nederlandse scheepvaart veroorzaakt méér CO2 uitstoot dan alle auto’s in ons land bij elkaar. Eén containerschip stoot jaarlijks gemiddeld evenveel CO2 uit als 28.000 auto’s. In het online platform van HelloContainer zien klanten in 1 oogopslag de prijs, boeken voor/na transport, doen in 2 minuten een export aangifte, en last but not least ze zien per schip de CO2 uitstoot. Door deze unieke manier kan een bedrijf zelf hun CO2 footprint bepalen, iets wat vanaf 2023 serieus geld kan besparen doordat er een taks komt op CO2  uitstoot. Ons platform gaat de wereld van het boeken van zeevracht containers op z’n kop zetten. Een mooie formule van transparantie, efficiëntie en gemak maken ons platform uniek. Gebruikers zijn gegarandeerd van meer plezier in het werk, een serieuze bijdrage aan een leefbaardere wereld en lagere integrale kostprijs per container.”

CEO Daan Meboer over UTURN

“UTURN speelt in op de snelle digitalisatie van de logistieke wereld waarmee we bestaande werkwijzen slimmer, sneller, transparanter en voor een betere prijs kunnen organiseren. Met ons Transport Management Platform richten wij ons op het optimaliseren van de samenwerkingen tussen verladers en vervoerders, zowel bestaande als nieuwe. Door interne processen in de keten efficiënter te laten verlopen, worden er aan beide kanten kosten gereduceerd. Het platform is door een ieder naar eigen inzicht te gebruiken om de juiste verhouding te vinden tussen vaste vervoerders en spotcapaciteit. Onze integrale oplossing zorgt ervoor dat je binnen enkele minuten een gekwalificeerde vervoerder kan vinden voor jouw transport, regelt de financiële afhandeling en voorziet je van een overzicht van alle opdrachtinformatie, zoals ETA’s, CMR’s en invoices. Met deze efficiëntere werkwijze wordt er een win-win-win situatie gecreëerd; meer transparantie, lagere kosten en een positieve bijdrage aan de wereld om ons heen.” 

De samenwerking toegelicht

UTURN en HelloContainer hebben een gezamenlijk doel en geloven beide in de kracht van digitalisering en transparantie. Hoewel voor sommigen ze misschien concurrenten lijken, zien Kees en Daan dat heel anders. Door de diensten aan elkaar te verbinden en breder beschikbaar te maken voor vervoerders ontstaat er een nog grotere impact op mens en milieu. Vanaf nu is dus mogelijk om via HelloContainer naast het zeevracht vervoer ook het voorliggend wegtransport in 1x mee te boeken via UTURN. Minder gedoe, minder kosten en een duurzamere toekomst.

Related Posts