De Brexit is een feit: Wat nu?

Vanaf vandaag zal de Europese Unie één lid minder kennen. Op 23 juni 2016 begon het uittredingsproces van Groot-Brittannië. Waar velen zich afvroegen of het nog wel door zou gaan, vindt vandaag dan echt de Brexit plaats.

Handelsakkoord
Groot-Brittannië is voor Nederland, na Duitsland, België en Frankrijk, het vierde exportland. Dit betekent dat het verlaten van de Europese Unie door de Britten ook van invloed zal zijn op de transport- en logistieke sector. Echter, hoe groot deze invloed zal zijn, zal voorlopig nog moeten blijken. Tussen vandaag en 1 januari 2021 zal er onderhandeld worden tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk om een handelsakkoord te bereiken. Dit handelsakkoord zal uiteindelijk gaan bepalen hoe groot de gevolgen van de Brexit van vandaag zullen zijn.

Douaneformaliteiten
In de tussentijd zullen de meesten invloeden te merken zijn aangaande douaneformaliteiten. Veel bedrijven hebben zich hier al op voorbereid door bijvoorbeeld een EORI-douanenummer te hebben aangevraagd (het nummer waarmee marktspelers in de EU-lidstaten door de douane worden geïdentificeerd). Ook hebben verscheidene bedrijven al een CEMT-vergunning aangevraagd bij het NIWO om buiten de Europese Unie te mogen acteren. Mede door deze formaliteiten zullen er langere wachttijden ontstaan door meer controles bij de douane.

Fluctuaties
Hiernaast zullen er door de Brexit meer fluctuaties ontstaan op het gebied van transportorders.
Wij bieden met ons platform hier een oplossing voor. Deze fluctuaties kunnen worden opgevangen met orders die op ons platform staan. Zo zorgen wij ervoor dat meer dan 800 vervoerders toegang hebben tot orders van zo’n 130 opdrachtgevers.

Wij zullen de ontwikkelingen omtrent de Brexit nauwlettend in de gaten houden en onze relaties informeren waar nodig.


Wil jij een e-mail ontvangen wanneer er ontwikkelingen zijn omtrent de Brexit die gevolg hebben op onze sector?
Laat je gegevens dan achter op het contactformulier rechts op deze pagina!

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen met de fluctuaties?
Stuur dan een mail naar info@uturn-now.com of bel naar +31 10 310 6300!

Related Posts