Mission & Relief: ‘Vind snel transportcapaciteit en help de sector verduurzamen met UTURN’

Wil jij ook altijd inzicht hebben in de beschikbare transportcapaciteit en je bedrijf en de sector helpen te verduurzamen? Quintus Opschoor, Transport Coördinator bij Mission & Relief, vertelt je hieronder meer over hoe zij dit weten te bewerkstelligen door het gebruik van UTURN.

Over Quintus en Mission & Relief
Quintus heeft inmiddels 19 jaar ervaring in de transportsector. Na zijn opleiding aan de ‘Haven en Vervoerschool Jan Backx’ is hij werkzaam geweest bij verschillende organisaties uit de branche. Met zijn ervaring als accountmanager en planner is hij sinds 2012 actief bij Mission & Relief, waar hij momenteel de functie van Transport Coördinator bekleedt.Mission & Relief is een veelzijdige expediteur met expertise op verschillende modaliteiten. Ze onderscheiden zich ten opzichte van andere organisaties onder andere door hun humane beweegredenen. Zowel nationale als internationale hulporganisaties en overheden worden ondersteunt door Mission & Relief bij het organiseren van transporten voor humanitaire hulp. Deze entiteiten kunnen bij hen terecht voor wegtransport, luchttransport of transport over zee. Als expediteur die is gespecialiseerd in wereldwijde hulpgoederentransport, hebben zij als doelstelling om hun opdrachtgevers te ontzorgen. Op die manier wilt Mission & Relief bijdragen aan het helpen van de minderbedeelde onder ons, verspreid over alle werelddelen.

Uitdagingen
Quintus vertelt dat er in de sector veel vergrijzing plaatsvindt waardoor een terugloop te zien is in het aantal vrijwilligers, die vaak een belangrijke rol spelen bij het verzamelen van de goederen en het laden van de containers. Tegelijkertijd vallen er subsidies weg, waardoor organisaties genoodzaakt zijn om op nieuwe manieren fondsen te werven en kosten te besparen. Deze vergrijzing zorgt er ook voor dat de digitalisering in eerste instantie niet werd omarmt door de sector, maar velen zien inmiddels de meerwaarde die platformen zoals UTURN creëren. Over verduurzaming zegt Quintus het volgende: ‘De verduurzaming van de sector, maar ook van de maatschappij, zal zeker voor iedereen een uitdaging zijn en daar moet dan ook door een ieder met beide handen aan gewerkt worden. Ook wij dragen hier aan bij door bijvoorbeeld meer digitaal te doen, wat ook nog eens efficiënt is’.

Verduurzaming en altijd toegang tot transportcapaciteit
UTURN is inmiddels overal zichtbaar en dat blijk ook uit het eerste contact met Mission & Relief: ‘We zagen dat er aandacht werd besteed aan UTURN in Nieuwsblad Transport. Na onze aanmelding, merkte we dat UTURN daadwerkelijk voor een reductie van je kosten zorgt. Zoals een ieder weet, is dat voor iedere organisatie van belang. Daarnaast zorgen we er op deze manier voor dat vervoerders hun lege kilometers kunnen reduceren, waardoor we bijdragen aan een beter milieu. UTURN kan een belangrijke rol gaan spelen in de verduurzaming van de sector’. Wanneer Quintus gevraagd wordt om het grootste voordeel te benoemen van het platform, benoemt hij het volgende: ‘Wanneer je een opdracht plaatst, heb je zeer snel aanbiedingen van verschillende vervoerders. Dit is zeer efficiënt en je hebt dus altijd toegang tot de transportcapaciteit van veel bedrijven, maar dan via één platform’.

Invloed van Corona
In de huidige tijd is Corona een zeer beïnvloedende factor, zo zegt ook Quintus: ‘Het is lastig om goederen van A naar B te laten vervoeren, doordat er in veel landen zich in lockdown situatie voordoet. Organisaties en hun werknemers kunnen niet meer doen wat ze normaal gesproken wel deden. Denk aan overheden die vergunningen moeten afgeven of aan fabrieken en leveranciers die gesloten zijn. Niet alleen wij zullen hier last van hebben, maar vele met ons, wat betekent dat men na deze tijd de achterstand zal willen inhalen en de vraag naar transportcapaciteit in de sector flink zal toenemen. UTURN zal hierin voor partijen een belangrijke rol kunnen gaan spelen’.

Mission & Relief raadt UTURN aan
Gezien de kansen op het gebied van efficiëntie en verduurzaming bij vele bedrijven, raadt Quintus het platform zeker aan: ‘Ik raad UTURN aan, omdat wij onze efficiëntie hebben kunnen verhogen en het zeer tijdbesparend werkt. Het is een zeer effectieve manier om snel transportcapaciteit te vinden’.


Wil jij deze voordelen zelf ervaren of ben je benieuwd naar wat het platform nog meer voor je kan doen?

Plan dan hier een online demo in of neem contact met ons op via info@uturn-now.com!

Related Posts