• Online webinar 'Efficiënter transport'

    Online webinar 'Efficiënter transport'

Vragen van professionals

Het klopt dat de logistieke sector vrij conservatief en traditioneel is en dat er juist daardoor nog veel manuele handelingen plaatsvinden. Wanneer we wat verder kijken, zien we dat bedrijven wel willen innoveren en digitaliseren, maar niet direct weten hoe of denken dat dit lang duurt. Het platform spreekt voor zich en geeft direct inzicht in de voordelen voor beide partijen. Daarnaast is er geen implementatieproces nodig, waardoor het direct gebruikt kan worden. Door direct bewijs hier voor aan te leveren in de vorm van het platform zelf, raken mensen op eigen kracht overtuigd.

Hier ondervinden wij geen last van, omdat er geen openheid van zaken en klanten gegeven hoeft te worden. De opdrachtgever kan er zelf voor kiezen of hij klantnamen van locaties wilt tonen of niet. Daarnaast wordt er alleen informatie getoond aan de vervoerder die hij of zij nodig heeft om de rit daadwerkelijk uit te kunnen uitvoeren.

Nee het platform is interessant voor zowel grote als kleine partijen. Zoals in de video te horen was zijn partijen zoals MSC, Unliver en Neele-vat reeds aangesloten op het platform, maar zijn er ook veel kleine expediteurs en forwarders die gebruik maken van het platform. Dit geldt ook voor de transportbedrijven, zo zijn er bedrijven met meer dan 100 wagens, maar ook eigen rijders die gebruik maken van het platform.

Op dit gebied dienen er geen veranderingen plaats te vinden. Het enige is natuurlijk dat alles gedigitaliseerd wordt, maar in de huidige tijd mogen we er vanuit gaan dat iedereen hier mee over weg kan.

Er hoeven geen echte aanpassingen plaats te vinden. Wanneer een vervoerder zich aanmeldt, kan hij via de app van UTURN heel eenvoudig kijken welke rit hij of zij wilt rijden en bepaalt hij of zij zelf voor welke prijs. Na het afronden van de rit moet de vervoerder de CMR vervolgens wel uploaden op het platform. Er is dus geen sprake van een langdurig implementatieproces, maar het platform is direct te gebruiken. Het enige waar een vervoerder misschien aan moet wennen, is dat wij ze als UTURN uitbetalen met als reden dat wij de betalingstermijn voor iedereen willen terugbrengen naar 30 dagen.

Wij zien op dit gebied geen dreiging. Op dit moment zie je dat veel van de platforms hun eigen niche ontzorgen en er niet heel veel overlap is, maar dit zal in de toekomst vermoedelijk wel meer gaan worden.
Het voordeel van digitale platforms is dat zij van nature digitaal georiënteerd zijn en dat verbindingen leggen op zowel business alsook technisch vlak heel snel en simpel gaat. Zo spreken we veel met andere platforms in andere modaliteiten en type transporten om kennis en ervaring uit te wisselen, maar in de toekomst mogelijk ook data. Uiteindelijk vervullen transport management platforms hun specifieke rol, en zullen er nieuwe of bestaande partijen ook de benodigde supply chain visibility gaan creëren.

Dat is aan een iedere om zelf te beslissen, daar waar goedkoper voor een ieder anders van betekenis kan zijn. Wat het platform wel doet, is het reduceren van de kosten in de containertransport. Werkzaamheden worden gedigitaliseerd waardoor ze sneller en efficiënter worden uitgevoerd, met als gevolg lagere kosten. Dit heeft bijvoorbeeld effect op de interne kosten binnen een bedrijf, maar ook op de kosten van een transport wanneer deze efficiënter ingepland kan worden.

Iedere verlader bepaalt zelf welke en hoeveel lading hij of zij op het platform zet. De gegevens worden dus door de verlader zelf ingevoerd.

Nee, wij zijn dat dit niet geval is. Laten we voorop stellen dat UTURN geen marktplaats is waar mensen elkaars biedingen zien. Als vervoerder geef je de prijs in waarvoor je de rit wilt en kan rijden. De biedingen van andere vervoerders zie jij dus niet. Alleen de verlader ziet alle biedingen, maar naast de bieding ziet de verlader ook de kwaliteitsrating van iedere vervoerder. Iedere vervoerder op het platform heeft een kwaliteitsrating en wij zien dat verladers dit als één van de bepalende factors zien om een rit toe te wijzen.

Het verschil met andere platforms is dat wij een totaaloplossing aanbieden in de vorm van een transport management platform. Het gehele proces van order tot cash wordt gedigitaliseerd en geautomatiseerd door middel van één oplossing in plaats van dat er alleen gematcht wordt zoals op andere platforms. Een belangrijk verschil met Teleroute is dat hier ook opdrachten worden geplaats door vervoerders. Bij UTURN komt iedere opdracht rechtstreeks van de opdrachtgever vandaan. Dit doen wij om schakels in de keten te vermijden, waardoor wij meer transparantie willen terugbrengen in de keten en om de prijzen eerlijk te houden voor iedereen.

Heb jij ook een vraag? Klik hier om contact op te nemen!