UTURN Prijscalculator UTURN Price Calculator

UTURN lanceert de UTURN Prijscalculator

Prijzen berekenen voor het voor- en natransport van containers is in deze tijden een uitdaging gebleken. Verladers missen de juiste benchmark in tijden van grote volatiliteit en onzekerheid. UTURN geeft gehoor aan deze signalen en lanceert per 1 december de eerste container prijscalculator.

UTURN is een logistieke tech scale-up met de focus op het optimaliseren en matchen van containertransporten in Europa. De UTURN Prijscalculator wordt op 1 december officieel gelanceerd. Met deze logistiek prijscalculator kan voor ieder transport de juiste prijs berekent worden en geeft naast een benchmark voor huidige markttarieven ook inzicht in de duur van het transport, het aantal kilometers en de Co2-uitstoot.

Probeer de UTURN Prijscalculator 3 maanden gratis. 

De prijscalculator berekent niet alleen de prijs van vandaag, maar laat ook de marktontwikkeling zien, wat bij het maken van prognoses meer dan wenselijk is. Om tot dit resultaat te komen heeft het Data & Development team van UTURN data van honderdduizenden shipments verwerkt tot een zelflerend algoritme. “De prijscalculator geeft alle verladers in Europa een toetsingsinstrument, dat in deze uitdagende tijden van veel volatiliteit precies is wat ze nodig hebben”, legt CCO van UTURN Niels Duijvestijn uit.

De afgelopen maanden hebben meer dan 50 verladers, in onder andere Rotterdam, Hamburg, Antwerpen, Le Havre en Barcelona de UTURN Prijscalculator getest. De prijzen bleken zo nauwkeurig dat meerdere verladers in Europa de prijscalculator hebben ingezet om complete tenders te laten beoordelen.

Na de lancering is de UTURN Prijscalculator te gebruiken via het platform en de website. “De prijscalculator wordt de eerste 3 maanden kosteloos aangeboden om zoveel mogelijk verladers in Europa een kans te geven deze te gebruiken”, aldus Niels Duijvestijn.

Author

Ilona