Flows: ‘Online platform UTURN voor efficiëntere containertrucking’

Containertrucking wordt efficiënter door middel van online platformen zoals UTURN. Een platform voor containertransport maakt het mogelijk om voor vervoerders de marges te verhogen en tegelijkertijd de kosten te verlagen voor opdrachtgevers.

Transport en logistiek

De logistieke sector is er één die niet te vergelijken is met andere sectoren. Transport is van oudsher een vrij traditionele sector. Men is veelal gewend het zo te doen zoals het al jaren wordt gedaan. Tot vandaag heeft onze sector de slag van efficiëntie door middel van digitalisatie gemist, maar daar komt verandering in.

Online platformen

Online platformen kunnen bijdragen om de markt zowel efficiënter, transparanter en schoner te maken. Vervoerders en opdrachtgevers worden samen gebracht op online platformen zoals UTURN, waardoor vraag en aanbod bij elkaar komen. Er direct contact gefaciliteerd tussen beide partijen wanneer een match tot stand is gekomen. Noemenswaardig is hierbij dat de CO2-uitstoot van de sector verlaagd wordt door op een slimme manier lege kilometers te reduceren.

Van groot tot klein

Het gebruik van online platformen is zowel interessant voor kleine als grote partijen. Van eigen rijders met één wagen tot aan grote transportbedrijven met meer dan 100 wagens en van kleine expediteurs tot aan rederijen: iedereen ontdekt de mogelijkheden en ervaart de voordelen op eigen schaal. Het is dus voor de hele markt van belang om zich hierin te verdiepen.

Flexibiliteit

Met toegang tot het platform van UTURN heeft een vervoerder beschikking tot ritten van meer dan 130 opdrachtgevers. Andersom heeft een opdrachtgever een bereik van meer dan 800 vervoerders. Geen van deze partijen hoeft garantie te geven van hun volume of capaciteit: het platform moet dus alleen op de gewenste momenten ingezet worden.

Betaling binnen 30 dagen, minder administratie

Hoewel betaaltermijnen van 60 of 90 dagen normaal worden geacht in de logistieke sector, zorgen ze er bij UTURN voor dat de vervoerder, na het uploaden van de CMR, binnen 30 dagen betaald wordt. Dit alles zonder dat er een factuur aan de pas hoeft te komen. Opdrachtgevers daarentegen, ontvangen één overzichtelijke verzamelfactuur met alle ritten die gereden zijn. Op deze manier reduceren zij de administratietijd en zoals we allemaal weten: tijd kost geld.

België

Op dit moment is UTURN vooral actief in de Benelux, waarvan zo’n 15% van hun volume zich in België bevindt. De vraag naar meer opdrachtgevers en vervoerders uit België blijft groeien, omdat steeds meer sectorgenoten zich kunnen vinden in de overtuiging van UTURN: ‘Het is tijd om het anders te doen’. Samen met deze sectorgenoten wilt UTURN zich blijven ontwikkelen om zo de sector vooruit te helpen.

Help jij ook mee?

Bekijk wat UTURN voor jou kan doen als vervoerder of verlader en draag bij aan de groei van de sector. Vraag meer informatie aan of registreer je hier (kosteloos) en geheel vrijblijvend.

Wil je direct iets vragen of uitleg over het platform verkrijgen? Bel UTURN op het nummer +31 10 310 6300 .


Dit artikel is geplaatst in de nieuwsbrief en op de website van Flows.
Klik hier om het artikel om hun website te bekijken.

 

Related Posts