Groei van containeroverslag in Antwerpen zorgt voor doorbraak UTURN in België

De overslag in de haven van Antwerpen groeit al voor het zevende jaar op rij. Deze groei komt voornamelijk door de overslag van containers, die met 6,9% aan TEU is toegenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. Door deze toename is er in België meer vraag ontstaan naar efficiënt containertransport door middel van digitaliseringen. Het online platform UTURN wordt in Nederland als gevestigd platform in de containertransport gezien. Inmiddels gaat het platform de grenzen over en heeft het ook België weten te bereiken. Steeds meer Belgische opdrachtgevers laten hun vraag naar transportcapaciteit invullen via de, op dit moment, 1000 aangesloten vervoersbedrijven uit Nederland en België. Deze opdrachtgevers weten via het platform hun kosten te reduceren en efficiëntie te verhogen.

Transportcapaciteit

Met de toename van de overslag zijn er steeds meer containers die over de weg vervoerd moeten worden. Dit betekent dat de capaciteit bij je huidige vervoerders onder druk komt te staan en als beperkende factor kan gelden voor je eigen groei. De extra capaciteit zal gezocht moeten worden bij een ander, wat vaak ingewikkelder is dan verwacht. Door het platform zal dit niet meer nodig zijn. Daan Meboer, CEO van UTURN, zegt daar het volgende over: ‘Op het platform zijn momenteel zo´n 1000 vervoersbedrijven aangesloten. Dit betekent dat na het plaatsen, je shipment zichtbaar is voor alle geregistreerde vervoerders. Met het huidige aantal vervoerders hebben we een matchingspercentage van 98,5% waardoor we zekerheid kunnen bieden’.

Kwaliteit

In de transportsector is de kwaliteit van de vervoerder belangrijk. Ook hier hebben ze bij het platform rekening mee gehouden. De operationele afdeling is daar dagelijks mee bezig: ‘Wanneer een nieuwe vervoerder zich aanmeldt, worden we genotificeerd en heeft hij of zij beperkt toegang. Hierna screenen we de vervoerder meteen op de juiste vergunningen. Tevens hebben we een persoonlijk gesprek met iedere vervoerder om het platform uit te leggen en tegelijkertijd de activiteiten van de vervoerder waar te nemen. Ook kan je vertrouwen op de mening van je mede opdrachtgevers die de vervoerders eerder beoordeeld hebben door ons ingebouwde rating systeem’.

Kostenreductie

Met het platform kan je tevens je efficiëntie verhogen. Vele manuele processen die er aan te pas komen om een vervoerder te vinden, worden met één klik uit handen genomen. Hierover vertelt Niels Oosten, Operations Manager, het volgende: ’Na het plaatsen van een shipment kan deze direct geaccepteerd worden of kan je de shipment aan de hand van biedingen toewijzen aan één van de vervoerders. Aangezien UTURN de transportmarkt in haar geheel benaderd, kunnen wij altijd de meest efficiënte oplossing bieden. Efficiëntie zien wij als speerpunt en daarom hebben wij geen implementatietrajecten aan beide kanten. Na goedkeuring kan je gelijk starten. Uiteraard bieden wij indien gewenst ondersteuning’.

Resultaten

Bij verschillende opdrachtgevers uit Nederland en België weet UTURN de kosten op container trucking aanzienlijk te verlagen. Door ze toegang te bieden tot een groot scala aan capaciteit weten ze via het online platform een grote stap te zetten richting digitalisering en weten ze de groei in containeroverslag in hun voordeel te gebruiken.

Online demo

In de huidige tijd biedt UTURN iedereen een online demo aan. Deze kun je kosteloos en vrijblijvend inplannen om meer inzicht te krijgen in het platform. Al je vragen zullen beantwoordt worden door één van de specialisten.
Deze online demo kun je heel eenvoudig binnen 30 seconden inplannen door onderstaand formulier in te vullen.

[gravityform id=”11″ title=”false” description=”true”]
Dit artikel is geplaatst in editie 20 van het Flows Magazine.

Author

Patrick

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *