Diesel in je bloed!

De liefde voor het asfalt
De meeste truckers zijn het erover eens, vrachtwagenchauffeur is het mooiste beroep wat er is. Hard werken en kilometers vreten, maar wanneer de diesel eenmaal door je aderen stroomt, kom je niet meer van de wagen.

Dit geldt ook zeker voor Theo den Engelsman, één van de ruim 500 vervoerders die gebruik maakt van het UTURN platform.

´Vanaf mijn 17e ben ik terecht gekomen in de transportsector, inmiddels alweer 45 jaar geleden. Als medewerker van een werkplaats ben ik begonnen, daarna ben ik al vrij snel de truck op gegaan.´ Theo rijdt voornamelijk in de wegenbouw, met een kiepchassis. ´Ik vervoer allerlei grondstoffen voor de wegenbouw door heel Nederland, zoals bijvoorbeeld asfalt en steen. Dit doe ik als eigen rijder in opdracht van bedrijven.´

Containerboer
De wegenbouw ligt echter steeds vaker stil zag Theo, mede door het onvoorspelbare winterse weer. ´Van november t/m maart is er kans op sneeuw. Voor de wegenbouwsector is dat natuurlijk vervelend, omdat er dan niet doorgewerkt kan worden. Maar het is wel mijn boterham.´

Zo kwam Theo in de containers terecht. ´Mijn vrachtwagenrijbewijs had ik natuurlijk al. Vervolgens heb ik mij verdiept in de containers. Al vrij snel heb ik een cargokaart aangeschaft en een containerchassis gehuurd. Zo kon ik in de wintermaanden mooi mijn kilometers blijven maken. Omdat ik nog altijd veel in de wegenbouw rijd, is het lastig vaste opdrachtgevers te krijgen voor containerwerk. Apps als UTURN zorgen er dan voor dat ik toch ruim voldoende werk heb om lekker door te rijden. Niks is mooier dan op de truck zitten!´

Net als Theo ook direct inzicht in nieuwe opdrachten en simpel meer geld verdienen? Meld je hier aan bij UTURN, geheel kosteloos en vrijblijvend!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen UTURN en de transportsector, like ons op Facebook en volg ons op LinkedIn!

Related Posts