• Container transport

  Container transport

  Nummer 1 containerplatform in Europa

  • ✓ Netwerk van 1400+ gekwalificeerde vervoerders
  • ✓ Gegarandeerde kostenreductie
  • ✓ 28.000+ succesvolle opdrachten

Een veilige en efficiënte manier om goederen te vervoeren is container transport. In één keer veel goederen vervoeren is waar container transport voor bedoelt is. Zie dit als een soort massa productie.

UTURN is het nummer 1 container transport platform van Europa. Hier komen vervoerders en verladers samen voor container transport door heel Europa. Bij container transport kun je denken aan het vervoeren van containers via de trein, vrachtwagen, containerschip of een combinatie van deze mogelijkheden.

Als opdrachtgever voor container transport kun je vertrouwen op het grootste netwerk aan gekwalificeerde vervoerders in Europa. Als vervoerder voor container transport kun je uitgaan van een krachtig en snelgroeiend netwerk. Dit netwerk bestaat nu al uit meer dan 200 verschillende opdrachtgevers die maandelijks duizenden opdrachten plaatsen.

Ik wil een container laten vervoeren

Arrow

UTURN heeft het grootste netwerk aan gekwalificeerde vervoerders in Europa onder één knop.

Voordelen voor verladers

 • Kostenreductie op iedere lane
 • Binnen 1 minuut een opdracht geplaatst
 • Binnen 15 minuten meerdere prijsopgaven
 • Jij kiest zelf de beste combinatie van vervoerder en prijs

Check je ritprijs!

Ik vervoer containers

Arrow

UTURN heeft meer dan 200 verschillende opdrachtgevers die maandelijks duizenden opdrachten plaatsen op het platform.

Voordelen voor vervoerders

 • Bepaal zelf je prijs per rit
 • Veel extra opdrachten
 • Altijd binnen 30 dagen betaald
 • Niet afhankelijk van enkele klanten

Direct toegang tot de opdrachten!

Photo

Samskip
Aad Vlasblom

'Het gebruik van UTURN heeft onze kosten gereduceerd. Voor ons als opdrachtgever is het heel eenvoudig om capaciteit te zoeken en te vinden, met één bericht benader je meer dan 1.200 vervoerders'.

Photo

Hupac
Mark Jansen

'Het platform is gebouwd door mensen die ervaring hebben in de logistiek en dat merk je aan alles. Het is een eenvoudig en overzichtelijk platform waarbij vraag en aanbod op transparante en dus vertrouwde wijze bij elkaar komen’.

Photo

Mission & Relief
Quintus Opschoor

'Door het platform ben je heel snel voorzien van de benodigde transportcapaciteit, mede daardoor is het heel tijdsbesparend. Tevens zetten wij door middel van UTURN een extra stap op het gebied van duurzaamheid'.

Photo

De Rijke Transport
Roy Evers

'Doordat er veel ritten op staan van verschillende opdrachtgevers past er altijd wel iets en kan je ideaal je planning optimaliseren en je lege kilometers reduceren. Je bent hiermee dus heel flexibel'.

Containervervoer

Containervervoer is het vervoer van goederen in containers. Je kunt hierbij denken aan containervervoer via het spoor, water, lucht, weg of een combinatie van deze mogelijkheden. Containervervoer gaat via vervoerders. Vervoerders zijn ondernemingen gespecialiseerd in containers vervoeren.

Containervervoer zorgt voor veel voordelen. Zo zorgt het voor een snellere overtocht door minder aanloophavens, minder tijd voor laden en lossen, vrachtvoordeel en weersinvloeden spelen een kleinere rol.

Vervoerders kunnen op het UTURN platform hun ruimte plaatsen. Ben je bijvoorbeeld al onderweg, maar heb je wat ruimte over na het lossen? Plaats dan je locatie en de ruimte die je overhebt. Als containervervoerder bepaal je zelf je prijs per rit. Door jezelf aan te bieden als containervervoerder kun je veel extra opdrachten binnenhalen. Hierdoor ben je ook niet afhankelijk van een enkele klant. Over betaling hoef je je ook geen zorgen te maken, dit is altijd binnen 30 dagen. Als containervervoerder kun je zo zorgen dat je minder lege kilometers rijdt, waardoor je marge stijgt. Maak dus gebruik van het grootste container transport platform van heel Europa!

Transport container

Een transport container is een metalen kist voor het transport van goederen. Transport containers hebben vaste maten. Hierdoor kunnen de goederen worden getransporteerd zonder dat de goederen zelf hoeven te worden in- of uitgeladen. Transport containers hebben standaard 20ft als maat, dit wordt een TEU genoemd. Maar er zijn ook nog vele andere maten transport containers, zoals bijvoorbeeld de 10ft, 20ft, 30ft, 40ft en 45ft.

Naast verschillende maten transport containers, zijn er ook nog verschillende soorten transport containers. Zo is er de High Cube, Reefers, Open-Top, Tank, Flat Track en Bulk. Deze verschillende types transport containers hebben ieder voordelen en nadelen voor bepaalde soorten vervoer en soorten producten.

Ik wil een container laten vervoeren

Arrow

UTURN heeft het grootste netwerk aan gekwalificeerde vervoerders in Europa onder één knop.

Voordelen voor verladers

 • Kostenreductie op iedere lane
 • Binnen 1 minuut een opdracht geplaatst
 • Binnen 15 minuten meerdere prijsopgaven
 • Jij kiest zelf de beste combinatie van vervoerder en prijs

Check je ritprijs!

Ik vervoer containers

Arrow

UTURN heeft meer dan 200 verschillende opdrachtgevers die maandelijks duizenden opdrachten plaatsen op het platform.

Voordelen voor vervoerders

 • Bepaal zelf je prijs per rit
 • Veel extra opdrachten
 • Altijd binnen 30 dagen betaald
 • Niet afhankelijk van enkele klanten

Direct toegang tot de opdrachten!

Container transport kosten

Op ons platform komt u samen uit de container transport kosten. Samen komt u tot de beste containervervoer prijzen. Door deze samenwerking staan wij bekend als het platform voor container transport in heel Europa voor de beste prijs.

Deze container transport prijzen komen tot stand vanuit twee kanten. Aan de ene kant kunnen vervoerders hun ruimte plaatsen tegen een prijs. Aan de andere kant kunnen verladers hun opdracht aanbieden tegen hun prijs.

Naast de container transport kosten zelf, komt er voor vervoerders nog een extra voordeel. Omdat er veel ritten op het platform staan van verschillende opdrachtgevers past er altijd wel iets. Zo kun je je planning optimaliseren en je lege kilometers reduceren.

Maar ook voor verladers is er een extra voordeel voor de container transport kosten. Het is via ons platform namelijk heel eenvoudig om capaciteit te zoeken en te vinden. Dit bespaard veel tijd en dus ook weer kosten.

Verlader

Een partij in de logistieke keten die goederen vervoerd wil hebben wordt een verlader genoemd. Het kan dan gaan om een producent van goederen, maar ook de ontvanger van goederen. Als verlader kun je bij UTURN een vervoerder inschakelen om jouw goederen te vervoeren.

Dit doet je door een opdracht te plaatsen als verlader. Deze opdracht plaats je al binnen 1 minuut. De opdracht wordt direct geplaatst op ons netwerk van gekwalificeerde vervoerders. Binnen 15 minuten kun je al meerdere prijsopgaven verwachten voor je opdracht. Vervolgens kies je zelf de beste combinatie van vervoerder en prijs.

Wij screenen onze vervoerders zorgvuldig op noodzakelijke vergunningen en verzekeringen. Met ons ratingssysteem heeft u als verlader een goed inzicht in de kwaliteit van ons netwerk. UTURN zorgt ervoor dat jij als verlader altijd op de hoogte bent van de status van je opdracht. Administratie en facturatie nemen wij uit handen.

Sinds de lancering:

271

Verladers

1400

Vervoerders

29890

Opdrachten

4,8 / 5

Beoordeling

Containerschip

Een containerschip, ook wel vrachtschip genoemd, is een vervoermiddel voor zeecontainers. Tegenwoordig wordt het grootste deel van de goederen per containerschip getransporteerd over de wereldzeeën. Ook hier wordt gewerkt met standaard maten voor de containers. Zo is er de standaard 2 TEU (20ft) of 40 ft, maar ook de maten 45 en 10 ft komen voor.

Ook voor containerschepen geldt dat er meerdere soorten containers zijn die vervoerd kunnen worden. Zo is er dus voor elk soort goederen een geschikte container. Denk hierbij bijvoorbeeld aan reefer containers voor het vervoer van bijvoorbeeld koel- en vrieslading. Daarnaast kan er ook gedacht worden aan zogenaamde flat racks, die geschikt zijn voor het vervoer van vloeibare lading of project-lading die kan worden vervoerd op een platform.

Het vervoeren via een containerschip gaat via een containerterminal. Dit is een voorziening waar containers worden overgeladen van het ene vervoersmiddel naar het andere. Als het gaat om overladen tussen een schip en bijvoorbeeld een trein en vrachtwagen hebben we het over een maritieme containerterminal.

Meer weten over UTURN?

Wil jij meer weten over UTURN, het grootste platform voor transport van Europa? Zoals bijvoorbeeld welke soorten transport aangeboden worden op het platform? Bekijk dan een van de volgende pagina’s:

Transportopdracht
Container transport per trein
Container transport vrachtwagen
Zeecontainer transport
Transport Europa
Transportbedrijven
Container tracking

Contact

Arrow

Meer weten of deel uitmaken?
Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.